Herhaalrecepten

Het verwerken van ingesproken herhaalrecepten is een tijdrovende klus. Assistentes worden tussentijds gebeld of er staat een patiënt bij de balie, ingesproken berichten zijn incompleet, of de volgorde van inspreken is niet correct waardoor een bericht nogmaals beluisterd moet worden. Daarnaast weten niet alle patiënten de portalen te vinden of op de juiste wijze te gebruiken waardoor het hebben van een efficiënte herhaalreceptenlijn nog steeds van belang kan zijn.
Maar wat als we ervoor kunnen zorgen dat het leuk wordt om ingesproken herhaalrecepten te verwerken.
Met de nieuwe Herhaalreceptenlijn van Advitronics stellen we gerichte vragen aan uw patiënt en presenteren we alle antwoorden als uitgeschreven tekst aan de assistente. Een assistente hoeft dus geen ingesproken berichten meer uit te luisteren maar kan alle informatie lezen binnen Mijn Zorgcentraal. En stel dat u alsnog even het stukje van de medicatie wenst te beluisteren dan is dat uiteraard mogelijk.
klantervaring

Succesvolle inzet van de Digitale Assistente bij Medisch Centrum Magnolia resulteert in een betere bereikbaarheid en een flinke tijdbesparing

lees het hele verhaal
‘Wij hanteren een andere werkwijze dan voorheen. In de middag schakelen wij de volledige telefonische bereikbaarheid door naar de Digitale Assistente. Er is hierdoor veel meer rust ontstaan in de praktijk. Een ander belangrijk voordeel is dat de inzet van de Digitale Assistente heeft geresulteerd in maar liefst 20 minuten per dag minder tijd aan de telefoon! Op deze manier houden we meer tijd over voor overige werkzaamheden.”

Danielle Mies

Praktijkmanager Medisch Centrum Magnolia

Praktische informatie Digitale Assistente

Wilt u ook optimaal bereikbaar zijn door gebruik te maken van extra (digitale) capaciteit? Ontdek de mogelijkheden en voordelen die de Digitale Assistente uw praktijk te bieden heeft.

Herhaalrecepten

Waarom de dienst Herhaalrecepten?

Alle terugbelverzoeken in één handig overzicht

In de Mijn Zorgcentraal omgeving vindt u in één oogopslag het overzicht van uw terugbelverzoeken. Deze worden automatisch op volgorde van tijdstip van terugbellen gezet.

Zo houdt u het overzicht en kunt u eenvoudig en snel uw terugbelverzoeken afhandelen!

Volledig inzicht in uw bereikbaarheid en
efficiëntie met Advicalls Reports

Wat zijn de piekmomenten in uw praktijk? Hoe lang staan patiënten in de wacht? Hoe snel worden spoedoproepen beantwoord? Waar liggen de verbeterkansen met betrekking tot de bereikbaarheid van uw praktijk? Advicalls Reports helpt u deze zaken inzichtelijk te maken zodat u hier actief op kunt anticiperen en u nog efficiënter kunt werken.

Nieuw

Alle communicatie- en telefonie-oplossingen voor de eerstelijnszorg in één online omgeving. Dat is Advitronics Zorgcentraal.

vragen?

Sebastiaan vertelt u graag meer over Herhaalrecepten van Advitronics

Meer info over Herhaalrecepten?
vraag adviesgesprek aan